Erişilebilirlik

Erdoğan Dışişleri Komisyonu Kararını Eleştirdi


Erdoğan Dışişleri Komisyonu Kararını Eleştirdi
Erdoğan Dışişleri Komisyonu Kararını Eleştirdi
<!-- IMAGE -->

Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu'nın Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin tasarıyı onaylamasını eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğann "tam bir komkedi yaşandı" dedi ve kararın Türkiye'ye hiçbir zarar vermeyeceğini kaydetti.

Erdoğan, "bu karar Türkiye'ye hiçbir zarar vermez, ama ülkelerin karşılıklı ilişkilerine, menfaatlerine, gelecek vizyonlara büyük zarar verir. Kaybeden biz olmayız. Kaybeden küçük düşünenler olur" dedi.

Erdoğan, İstanbul'da Türk İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) Genel Kurulu'nda konuştu.

Tarihe bakmak siyasetçilerin işi olmadığını belirten Erdoğan, "Ya bunların kaç tanesi Osmanlı tarihini bilir? Kaç tanesi bugün Türkiye'nin, Ermenistan'a karşı iyi niyetlerinden haberdardır? Siz bir komite toplantısı yapacaksınız. Elinizi indirip kaldıracaksınız böylece tarihi yargılamış olacaksınız. Böyle bir komedi olabilir mi" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan Türkiye'nin yapıcı bir tavırla yolunda ilerlediğini anlatan Erdoğan, "tarihte yaşanmış olan acı olayları sürekli sıcak tutarsanız, önyargı ve yalan yanlış bilgilerle bir ülkenin dış politikasına rota çizilmez" dedi.

Bu arada tasarının Komisyon'da onaylanmasından sonra istişarelerde bulunmak üzere Ankara'ya çağrılan Washington Büyükelçisi Namık Tan Pazartesi günü Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla görüşecek.

Amerikalı yetkililer tasarının Kongre'de Genel Kurulun gündemine alınmasına karşı olduklarını söylüyor. En son Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, "Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley şöyle konuştu: "Kongre'de bu konu üzerinde daha fazla adım atılmasına karşıyız. Bu tür konuların Türkiye'yle Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinde ele alınmasının daha iyi olacağını düşünüyoruz. Bu tutumumuzu Kongre'ye açıkça ilettik," diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da "tasarının Genel Kurul gündemine alınmayacağını düşündüğünü" belirtmişti.

XS
SM
MD
LG