Erişilebilirlik

İngiltere Başbakanı Afganistan'a Gitti


<!-- IMAGE -->

İngiltere Başbakanı Gordon Brown Afganistan'a gitti. Helmand vilayetindeki Bastion askeri üssünde İngiliz askerleriyle biraraya gelen Brown Mercah operasyonuna katılan askerlere teşekkür etti.

Afganistan'a beklenmedik bir ziyaret yapan Brown, askerlere tehçizat ve kaynak ihtiyaçları konsunda destek sözcü verdi.

Bu arada, Helmand vilayetinde meydana gelen bir patlamada bir İngiliz askerinin öldüğü açıklandı. 2001 yılında Afganistan savaşının başlamasından bu ayan İngilitere'nin 265 kaybı var.

İngiltere'de muhalefetteki muhafazakarlar Brown'u Afganistan'a giderek Irak savaşı konusundaki soruşturmadan kamuoyunun ilgisini dağımtaya çalışmakla suçladı. Suçlamayı reddeden Brown Afganistan ziyaretinin bir süredir planlandığını kaydetti.

Brown dün Londra'da Irak savaşını soruşturan panele bilgi vermişti.

İngiltere Başbakanı Gordon Brown ülkesinin Irak’ı işgal etme kararını savundu. Brown bu kararın doğru nedenlerden dolayı alınmış bir karar olduğunu savundu. Savaş sırasında maliye bakanı olarak görev yapmakta olan Brown savunma harcamalarını onaylamıştı.

Brown Irak’taki İngiliz askerlerinin gerekli malzemeyle donatılmamış olmasından ve asker ailelerine karşı hassas davranmamakla sorumlu tutuluyor. Brown savunma bütçesinin yeterli olduğunu savunuyor.

Aynı soruşturma kapsamında Ocak ayında da eski başbakan Tony Blair panele bilgi verdi. Blair İngiltere’nin 2003 yılındaki işgal sırasında oynadığı rolden pişmanlık duymadığını söyledi. Blair Irak diktatörü Saddam Hüseyin’in kitle imha silahı sahibi olduğuna gerçekten inanmış olduğunu belirtti. Irak’ta savaş sonrası kitle imha silahlarına rastlanmadı.

XS
SM
MD
LG