Erişilebilirlik

Balyoz Soruşturmasında 18 Kişi Daha Tutuklandı


Balyoz Soruşturmasında 18 Kişi Daha Tutuklandı
Balyoz Soruşturmasında 18 Kişi Daha Tutuklandı
<!-- IMAGE -->

Türkiye’de çoğu muvazzaf subay ve astsubay 18 kişi daha tutuklandı.

İlk operasyonda gözaltınan alınanların verdikleri ifadeler doğrultusunda 13 ilde yeni bir operasyon düzenlendiği bildiriliyor.

Operasyonda aralarında bir jandarma komutanının da bulunduğu 17 muvazzaf subay ve astsubayla bir emekli general tutuklandı. Bazı haberlerde tutuklananlar arasında iki amiral bulunduğu önesürülüyor.

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, televizyonda yaptığı konuşmada kimsenin kendisini yasaların üzerinde görmemesi gerektiğini açıkladı.

Öteyandan savcılar tarafından ifadeleri alınan eski hava kuvvetleri komutanı İbrahim Fırtına ve eski deniz kuvvetleri komutanı Özden Örnek ile Orgeneral Ergin Saygun serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yaklaşık 3 gün gözaltında tutulan emekli orgeneraller Fırtına ve Saygun ile emekli Oramiral Örnek’in, adliyedeki sorguları 3 saatten fazla sürdü.

Eski Birinci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun’a yurtdışı çıkış yasağı konduğu belirtildi. Fırtına ve Örnek’in yurtdışına kaçma tehlikesi bulunmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.

XS
SM
MD
LG