Erişilebilirlik

Büyükelçi Tan Güven Mektubunu Sundu


<!-- IMAGE -->

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan Başkan Barack Obama'ya güven mektubunu sundu.

Tan Aralık ayında merkeze alınmayı talep eden Büyükelçi Nabi Şensoy'un yerine geçti.

Obama dün Washington'a atanan yeni büyükelçileri Beyaz Saray'da kabul etti.

Washington'da üçüncü kez görev alan Tan, 1991 - 1995 yılları arasında Büyükelçilik Başkatibi ve Müsteşarı; 1997 - 2001 yılları arasında Müsteşar, Birinci Müsteşar görevlerinde bulundu.

Tan ayrıca, Dışişleri Bakanlığı Amerika Genel Müdür Yardımcılığı'nda Daire Başkanlığı, Enformasyon Dairesi Başkanlığı ve Bakanlık Sözcülüğü yaptı. Washington'a atanmadan önce Tan Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisiydi.

Büyükelçi Namık Tan'ın Özgeçmişi

1956, Mardin doğumlu olan Büyükelçi Namık Tan, T.E.D. Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur.

1982 yılında Dışişleri Bakanlığı Denizcilik Sorunları Dairesinde göreve başlamıştır.

1984 yılında atandığı Moskova Büyükelçiliği'nde Üçüncü Katip, İkinci Katip, Orta Elçilik Başkatibi olarak görev yapmış, 1987'de Abu Dhabi Büyükelçiliği'nde Orta Elçilik Başkatibi görevinde bulunmuştur.

1989'da Personel Dairesi'nde Başkatip olarak görev yapan Büyükelçi Tan, 1990'da Cumhurbaşkanlığı’nda Görevli Bakanlık Memuru olarak Başkatip, Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevinde bulunmuştur.

1991-1995 yılları arasında Vaşington Büyükelçiliği'nde Büyükelçilik Başkatibi, Müsteşarı olarak görev yapmış, 1995'de ABD-Kanada-Japonya Dairesi'nde Şube Müdürü olmuştur.

1995-1996 yılları arasında T.B.M.M Başkanlığı’nda Şube Müdürü, Özel Kalem Müdürü görevinde bulunmuş, 1996'da Dışişleri Bakanlığı Amerika-Pasifik ve Uzakdoğu Dairesi'nde Şube Müdürü olarak çalışmıştır.

1996'da Bakan Özel Kalem Müdürlüğü'nde Bakan Özel Kalem Müdürü (Daire Başkanı) olarak görev yapan Büyükelçi Tan, 1997-2001 yılları arasında Vaşington Büyükelçiliği'nde Müsteşar, Birinci Müsteşar görevlerinde bulunmuştur.

2001'de Amerika Genel Müdür Yardımcılığı'nda Daire Başkanı olan Büyükelçi Namık Tan, 2002'de Enformasyon Dairesi Başkanlığı'nda Daire Başkanı olarak görev almış, 2004-2007 yılları arasında da Enformasyon Dairesi Başkanlığı'nda Müstakil Daire Başkan Vekili, Elçi-Genel Müdür Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü görevlerini üstlenmiştir.

2007-2009 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin İsrail nezdindeki Büyükelçisi olarak görev yapmıştır.

2009'da Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Kamu Diplomasisi'nden sorumlu Büyükelçi-Müsteşar Yardımcısı görevini üstlenen Büyükelçi Namık Tan, Şubat 2010’da Türkiye Cumhuriyeti’nin ABD nezdindeki Büyükelçisi görevini üstlenmiştir.

Büyükelçi Namık Tan, evli ve iki çocuk sahibidir.

XS
SM
MD
LG