Erişilebilirlik

Yunanistan'da Grev Gösterisinde Gözyaşartıcı Bomba


Yunanistan'da Grev Gösterisinde Gözyaşartıcı Bomba
Yunanistan'da Grev Gösterisinde Gözyaşartıcı Bomba
<!-- IMAGE -->

Yunanistan’ın başkenti Atina’da 30 bin kişi ülke genelinde bir günlük greve gitti. Başkent Atina’da, hükümetin yeni ‘kemer sıkma’ politikalarını protesto amacıyla geniş kapsamlı bir protesto yürüyüşü düzenlendi.

Polis, gösteri sırasında taşlarla saldıran gençlerin meclis yakınlarındaki bir binaya zorla girmesini engellemek isterken çatışma çıktı. Emniyet güçleri göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba kullandı.

Yunan hükümeti düştüğü borç krizinden çıkabilmek için yeni önlemler açıklamıştı. Bu önlemler arasında memur maaşlarının dondurulması, emeklilik yaşının yukarı çekilmesi ve vergilerin yükseltilmesi de var. Greve giden kamu görevlileri, harcamaların kesintilerinden en büyük payın kendilerine düştüğünü söylüyor.

Yunanistan’ın bütçe açığı Gayrisafi Yurtiçi Hasılası’nın yüzde 13’üne eşit. Bu, AB tarafından istenen oranın dört katı. Birlik, Yunanistan’a harcamalarını kısma planlarını açıklaması için Mart ayına kadar süre tanıdı. AB, Yunanistan’ın ekonomik sorunlarının 16 üye ülkede kullanılan Euro’nun değerini düşürmesinden korkuyor.

XS
SM
MD
LG