Erişilebilirlik

'Balyoz' Soruşturmasında 12 Ordu Mensubu Adliyeye Sevkedildi


'Balyoz' Soruşturmasında 12 Ordu Mensubu Adliyeye Sevkedildi
'Balyoz' Soruşturmasında 12 Ordu Mensubu Adliyeye Sevkedildi

Balyoz Planı soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan 49 emekli ve muvazzaf subaydan 7’si hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Soruşturması kapsamında eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü, 7 muvazzaf subay ile diğer 4 emekli asker İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ile eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Özden Örnek'in ise halen emniyette bulunduğu belirtildi. Savcılık ordu mensuplarını Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetine karşı darbe planlamakla suçluyor. Genelkurmay Başkanlığı dün gelişmeler üzerine durumu değerlendirmek amacıyla bir toplantı yaptı. Toplantıdan sonra yapılan kısa yazılı açıklamada, sadece, Orgeneral ve Oramiral rütbesindeki komutanların, Balyoz Harekatı soruşturmasıyla ortaya çıkan ciddi durumu değerlendirmek üzere toplantıya çağrıldığı belirtildi.

Haberlere göre, Balyoz Harekatı kapsamında hükümeti devirmek için camilere bomba yerleştirilmesi ve Yunanistan’la kriz yaratmak için bir Türk savaş uçağının düşürülmesi gibi planlar bulunuyordu.

XS
SM
MD
LG