Erişilebilirlik

İngiliz Film Akademisi’nin BAFTA Ödülleri Dağıtıldı


İngiliz Film Akademisi’nin BAFTA Ödülleri Dağıtıldı
İngiliz Film Akademisi’nin BAFTA Ödülleri Dağıtıldı
<!-- IMAGE -->

İngiliz Film ve Televizyon Sanat Akademisi’nin düzenlediği ödül töreninde aralarında En İyi Film ve En İyi Senaryo dallarının da yer aldığı altı ödül Amerikalı yönetmen Kathryn Bigelow’un “The Hurt Locker” adlı filmine verildi.

En İyi Yönetmen ödülünü de kazanan Bigelow, ödülünü barışa adayacağını söyledi. “The Hurt Locker” adlı film, Irak’ta Amerikan ordusunda görev yapan bir bomba imha ekibinin yaşadıklarını konu alıyor.

BAFTA ödüllerinde “An Education” adlı filmle Carey Mulligan En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alırken, “A Single Man” adlı filmle California’da yaşayan bir eşcinseli canlandıran Colin Firth, En İyi Erkek Oyuncu ödülüne sahip oldu. BAFTA ödüllerinde sürpriz olmayan tek sonuç, Quentin Tarantino’nun yönettiği “Inglorious Basterds” adlı filmde Yahudi avcısı Nazi subayı rolünü oynayan Christoph Waltz oldu. Waltz, diğer film ödüllerinde olduğu gibi BAFTA’da da En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Oscar töreninde büyük umutlar beslenen Avatar, sinema dünyasının mazlumlarını ödüllendirmeyi seven İngiliz Film ve Televizyon Sanat Akademisi açısından pek rağbet görmedi. Gecenin yıldızı Kathryn Bigelow’un eski kocası James Cameron’ın yönettiği bilim-kurgu filmi, sekiz dalda aday gösterilmesine rağmen yalnızca prodüksiyon tasarımı ve özel efektler dalında BAFTA ödüllerini alabildi.

Geçmişte Alfred Hitchcock, Ingmar Bergman ve Charlie Chaplin gibi sanatçılara verilen BAFTA özel ödülünün sahibi ise bu yıl Vanessa Redgrave oldu.

XS
SM
MD
LG