Erişilebilirlik

BAE El Mabhuh'u Öldürenlerin AB Pasaportu Taşımasından Rahatsız


Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai’de bir Hamas liderinin öldürülmesinde rol oynadığı düşünülen suikastçilerin AB pasaportları kullanarak ülkeye girmelerinden rahatsızlık duyduğunu açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, AB büyükelçileriyle bugün yapığı görüşmede suikaste yönelik soruşturmada yakın işbirliği çağrısı yaptı.

Dubai polisi olayda Mossad’ın parmağını olduğuna inanıyor. Polis, Mossad’a bağlı 11 ajanın Dubai’ye girerek bir otelde kalan Hamas komutanlarından Mahmud el Mabhuh’u öldürdüklerini düşünüyor.

Polis, 11 zanlının sahte İngiltere, İrlanda, Almanya ve Fransa pasaportları ile ülkeye girdiğini belirtiyor. Bu ülkelerin vatandaşları Birleşik Arap Emirlikleri’ne vize sıkıntısı olmadan girebiliyor. Hükümet, zanlıların, yakın işbirliği yapılan bu ülkelerin pasaportlarını kullanarak ülkeye girmiş olmasından endişe duyduğunu bildirdi.

Yetkililer, olayda Mossad’ın parmağı olduğuna dair kanıtları olduğunu belirtiyor ancak henüz bu kanıtlar açıklanmadı. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ise İsrail’in bu olayda parmağı olması için hiçbir sebep bulunmadığını söylüyor.

XS
SM
MD
LG