Erişilebilirlik

Akdeniz: 'Türkiye Internet Yasaklarını Genişletebilir'


Akdeniz: 'Türkiye Internet Yasaklarını Genişletebilir'
Akdeniz: 'Türkiye Internet Yasaklarını Genişletebilir'

Bu hafta Wall Street Journal gazetesinde yayınlanan bir makale Türkiye’deki Internet yasaklarını yeniden Batı dünyasında gündeme getirdi. Cyberdissidents.org adlı Internet özgürlüklerini savunan sivil toplum kuruluşunun Direktörü David Keyes tarafından kaleme alınan makalede youtube gibi sitelere uygulanan yasaklar ve yasağa yasal zemin hazırlayan 5651 sayılı kanun eleştiriliyor.

Yazıda Avrupa’nın İstanbul’u kültür başkenti ilan ettiğine dikkat çekiliyor, ancak youtube’a erişimin Türkiye’de yasaklanmış olmasının kültüre ve Avrupa kimliğine aykırı düştüğü belirtiliyor.

<!-- IMAGE -->

Internet hukuku ve sanal özgürlükler konusundaki uluslararası çalışmalarıyla tanınan Doç Dr. Yaman Akdeniz de Internet'e uygulanan yasakları eleştirdi;Türkiye’nin sansür konusunda İran ve Çin’le yarışır hale geldiğini söyledi.

Amerika'nın Sesi'nin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akdeniz AK Parti hükümetinin sanal sansüre yasal zemin hazırlayan 5651 sayılı yasayı olumlu yönde değiştirmek yerine yasanın kapsamını genişletmeyi planladığını da sözlerine ekledi.

Melek Çağlar'ın Doç. Dr. Yaman Akdeniz'le yaptığı söyleşiyi dinlemek için yukarıdaki link'i tıklayın.

XS
SM
MD
LG