Erişilebilirlik

Taleban'ın İki Üst Düzey Üyesi Daha Yakalandı


Afgan yetkililer, ülkenin kuzeyinde “gölge valisi” olarak görev yapan iki Taleban komutanının Pakistan’da tutuklandığını açıkladı.

Ayrıca Pakistanlı yetkililer de Karaçi’de el-Kaide ile ilişkili en az üç militanının yakalandığını bildirdi.

Tutuklama haberlerinden önce Amerikalı ve Pakistanlı yetkililer, Karaçi’de yakalanan Taleban’ın iki numaralı lideri Molla Baradar’ın sorgusunun devam ettiğini söylemişti. Yetkililer, son tutuklamaların Baradar’dan alınan bilgiler sonucu gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda bir açıklama yapmadı.

Afgan yetkililer, tutuklanan Taleban üyelerinin Kunduz ve Baghlan illerinde örgütün siyasi ve askeri liderleri olarak görev yaptıklarını belirtti.

Öte yandan Afganistan, Pakistan’da yakalanan Taleban liderinin iadesini istedi. Afganistan İstihbarat Dairesi Sözcüsü, Molla Baradar’ı elinde tutan ülkenin kendisini Afganistan’a iade etmesi gerektiğini söyledi.

Pakistanlı ve Amerikalı yetkililer Baradar’ın geçen hafta Karaçi’de düzenlenen bir operasyonda ele geçirildiğini açıklamıştı. Afgan vatandaşı olan Baradar, Taleban içinde Molla Muhammed Ömer’den sonra ikinci adam olarak biliniyor. Beyaz Saray, Baradar’ın ele geçirilmesini büyük başarı olarak niteledi.

XS
SM
MD
LG