Erişilebilirlik

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Tahran'da


<!-- IMAGE -->

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran’ın nükleer programına ilişkin sorunun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla Tahran’da.

Davutoğlu, Tahran’da Dışişileri Bakanı Manuçer Muttaki ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında İran'ın nükleer programı konusunda bilgilendirildiğini söyledi.

Toplantıda, İran’ı son 5 ay içerisinde 4’ncü kez ziyaret ettiğini hatırlatan Davutoğlu, İran'la yapılan görüşmeleri gerekli gördüğünü belirtti. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye ve İran’ın enerji, ticaret ve ekonomide ortak hedefler içinde olduğunu söyledi.

Bakan Davutoğlu, Türkiye'nin İran'ı bölgede kalıcı barışın tesisi açısından ciddi katkı sağlayabilecek bir ülke olarak gördüğünü ve İran'ın önemli bir dost ve komşu ülke olduğunu da ifade etti.

Ahmet Davutoğlu, toplantıda Gazze'de yaşananlara da değindi. Bakan, "Gazze'deki insanlık trajedisinin biran önce son bulması çağrısını yinelemek istiyorum" diye konuştu.

Davutoğlu'nun İranlı mevkidaşı Muttaki ise Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın İran'la ilişkilerde yeni bir dönemin temellerini attığını söyledi.

Bakan Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Meclis Başkanı Ali Laricani ve enerjiden sorumlu diğer yetkililerle de görüşmesi bekleniyor.

XS
SM
MD
LG