Erişilebilirlik

2010 Kış Olimpiyatları Trajediyle Açıldı


2010 kış olimpiyatları trajediyle başladı. Kanada'nın Vancouver kentinde dün gece yapılan açılıştan hemen önce antrenman yapan Gürcü kızakçı Nodar Kumaritashvili korkunç bir kaza yaparak hayatını kaybetti.

21 yaşındaki sporcu pistte son dönemece girerken kızağından düşerek başını direğe çarptı. Yardım ekiplerinin müdahalesine rağmen Kumaritashvili kurtarılamadı.

Luge pistinde sporcular kızakları üzerinde 150 kilomtre hıza ulaşabiliyor.

Olay üzerine soruşturma başlatan Uluslararası Luge (Kızak) Federasyonu pistte herhangi bir sorun bulunmadığını açıkladı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge "Genç bir sporcu, Olimpiyatlara katılabilmenin hayalini yaşadı. Çok çalıştı. Ama böyle bir kazada hayatını kaybetti. Neler hissettiğimizi anlatacak sözcükler yok" diye konştu.

Dün gece yapılan açılış törenlerinde Nodar Kumaritashvili için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Olimpik Stadyuma giriş yapan Gürcü sporcuların siyah kollukları dikkati çekti.

Açılış Töreninde Wayne Gretzky

Olimpiyat Meşalesini dünyaca ünlü Kanadalı hokey oyuncusu Wayne Gretzky ve üç Kanadalı sporcu ateşledi. Meşalenin yanmasında mekanik bir sorun yaşanması ve kötü hava koşulları da açılış törenlerine gölge düşürdü.

Geçit törenine 80 ülkeyi temsil eden 5000 sporcu katıldı. Açılış töreninin yapıldığı stadyumda 60 bin izleyici vardı.

Vancouver kenti ve Kanada'nın batı kıyılarında yapılacak Kış Olimpiyatları 28 Şubat tarihine kadar sürecek. Sporcular, kızak, kayak, buz pateni, buz hokeyi, snowboarding gibi 15 dalda müsabakalara katılacak.

Bu yıl favori ekipler arasında Kanada ve Rusya var.


Türkiye'yi Beş Sporcu Temsil Ediyor

2010 Kış Olimpiyatlarında Türkiye'yi beş sporcu temsil ediyor. Kelime Çetinkaya, Kayaklı Koşu; Tuğba Daşdemir, Slalom; Tuğba Karademir, Buz Pateni; Sebahattin Oğlağo, Kayaklı Koşu; Erdinç Türksever, Slalom dallarında mücadele edecek.


XS
SM
MD
LG