Erişilebilirlik

Michelle Obama 'Çocuk Şişmanlığı'na Karşı Yeni Programını Tanıttı


Başkan Barack Obama’nın eşi Michelle, çocuk şişmanlığıyla mücadele amacıyla hazırladığı yeni planı açıkladı. Michelle Obama, obezitenin Amerikan çocuklarının geleceğine yönelik en ciddi tehditlerden biri olduğunu söyledi.

Ulusal temelde yürütülecek plan önümüzdeki bir neslin, yani bir çocuğun doğumundan gelişimine kadar olan süreçte, sağlıklı kiloya ulaşmasını amaçlıyor. Michelle Obama, yetkililerin gıda şirketleri ve doktorlarla çalıştığını, anne-babaların çocuklarına sağlıklı besinler sunabilmeleri için daha anlaşılır gıda etiketleri ve bilgilerin hazırlanacağını söyledi.

Plan çerçevesinde Amerika’daki okullarda öğrencilere daha sağlıklı yemekler sunulmasını, sağlıklı gıdaların ucuzlatılmasını ve çocukların fiziksel olarak aktif olmalarını sağlayacak programlar ve yasalar hazırlanacak.

Başkan Obama da, obezitiye karşı özel bir komisyon kurulmasını, ayrıca resmi ve özel kuruluşlar arasındaki işbirliğinin azami düzeye çıkarılmasını öngören bir kararname açıklamıştı.

Beyaz Saray, Amerikan çocuklarının üçte birinin şişman ya da obez olduğunu tahmin ediyor.

Sağlık yetkililerine göre obez çocuk sayısı 1980’li yıllardan bu yana iki, ergenlik çağındaki gençlerde ise üç kat arttı.

XS
SM
MD
LG