Erişilebilirlik

Washingtonlular Haiti’ye Yardım Ediyor


Haiti’deki deprem için yardım çalışmaları Amerika’da tüm hızıyla devam ediyor. Başkent Washington’da yürütülen çalışmalara çok sayıda gönüllü katılıyor. Bir depo dolusu yardım malzemesi hazırlayan gönüllüler ve acil yardım görevlileri, malzemelerin Haiti’deki depremzedelere ulaştırılmasına ön ayak oluyor.

Haiti’deki depremzedelere gönderilecek her yardım kolisinin hazırlanması bir gün sürdü. Halkın bağışladığı malzeme teker teker depolara yerleştirildi. Çalışmalar Washington’daki yerel yönetimle Haiti Büyükelçiliği ve Washington Haiti’ye Yardım Komitesi tarafından yürütülüyor. Çocuklarına yardımlaşmayı öğretmek isteyen anne-babalar onları da bu çalışmalara dahil etti. Dorinda Bowers şöyle konuşuyor: “Aslında bugün işe gitmem gerekiyordu. Ancak sabah televizyonda Haiti görüntülerini izledim ve ne kadar yardıma ihtiyaçları olduğunu görünce izin alıp oğlumla birlikte buraya geldim.”

Bir başka gönüllü Tony Prestino ise, “Çocuklar Noel ve yılbaşında hediye almanın ne büyük bir mutluluk olduğunu biliyorlar. Ben de onlara başkalarına bu mutluluğu yaşatmaları gerektiğini öğretmek istiyorum,” diye konuşuyor. Prestino’nun 7 yaşındaki kızı Amanda da “Haberlerde ne kadar kötü durumda olduklarını gördük. Hastaneleri bile yıkılmış. Onlara yiyecek göndermemiz lazım,” diyor.

Haiti Büyükelçiliği de yardım topluyor. New York Brooklyn’den gelen Philip Backur Haiti’ye gitmeyi planlıyor. Backur, “Karım ve çocuklarımla durumu gözyaşları içinde izledik. Yardım çalışmalarının bir parçası olmak istiyorum,” diye konuşuyor.

Yerel yetkililer, halktan malzeme yerine para bağışı yapmasını istiyor. Çünkü yardım çalışmalarının masraflarını karşılamak daha önemli. Washington’dan gönderilen yardımın ilk bölümü Haiti’ye ulaştı. Başkan Obama da Washington’daki Kızılhaç görevlileri ve yardım gönüllülerine kişisel olarak teşekkür etti.

XS
SM
MD
LG