Erişilebilirlik

VOA - TGRT Haber Ortak Yayını


26 Ocak Amerika'nın Sesi - TGRT Haber Ortak Yayını: Başkan Barack Obama ilk Birliğin Durumu konuşmasını yarın akşam yapacak. Kongre’den naklen yayınlanacak olan bu geleneksel konuşma, büyük beklentilerle seçilen Obama’nın birinci yılını doldururken halktan gördüğü destek oranının düştüğü günlere rastlıyor. Hülya Polat, New York Times gazetesi Beyaz Saray muhabiri David Sanger’la konuştu.

Barack Obama, bir yıl önce göreve başlarken “berbat durumdaki” ekonomiyi düzeltmek için elinden geleni yapacağı konusunda söz verdi. Temel göstergelere bakılırsa Başkan Büyük Buhran’dan bu yana ortaya çıkan en kötü ekonomik göstergeleri düzeltmeyi bir ölçüde başardı. Ancak ekonomistler düzelen göstergelerin arkasında sıkıntılı bir tablo olduğunu söylüyor. Neredeyse her 5 Amerikalı’dan biri işini kaybetti ya da tam zamanlı iş aramayı bıraktı.

Başkan Barack Obama bir yıl önce Amerikan dış politikasında yeni bir döneme başlama sözü verdi. Önemli dış politika konularıyla ilgilenmek üzere özel temsilciler görevlendirdi. Ancak yılın en büyük kararı Afganistan’a 30 bin ek asker gönderilmesi oldu.

Salı TSİ 21:00'de canlı olarak yayınlanan programı sağ üst köşedeki Windows Media bağlantısına tıklayarak izleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG