Erişilebilirlik

Mitchell Ortadoğu Ziyaretini Tamamladı


Amerika’nın Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell bölgeye ziyaretini tamamladı. Mitchell İsrail Filistin barış görüşmelerini başlatmak için Amerika’nın yeni önerilerini taraflara iletti.

Önerilerin karşılıklı güven oluşturmayı öngördüğünü belirten Filistinli bir yetkili, bunlar arasında, İsrail’in Filistinli tutuklulardan bir bölümünü serbest bırakmasının ve Batı Şeria’nın büyük bir bölümünün kontrolünün Filistinliler’e devrinin yer aldığını açıkladı. Ayrıca, İsrail’in Gazze sınırındaki bazı kontrol noktalarını kaldırması da Amerika’nın önerileri arasında yer alıyor.

Özel temsilci dün de İsrail Başbakanı ve Filistin Özerk Yönetimi Başkanı’yla son bir görüşme daha yaptı. İsrail Başbakanı Netanyanu, Mitchell’den bazı ilginç öneriler aldığını belirtti ve bunların, barış görüşmelerinin yeniden başlamasına yol açmasını diledi. Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ise, görüşmelere başlamadan önce İsrail’in, Batı Şeria’da yeni Yahudi konutları inşasını durdurması koşulunu tekrarladı.

XS
SM
MD
LG