Erişilebilirlik

'ABD Türk - Ermeni Protokollerinin Onaylanması Çağrısında Bulundu'


Amerikan yönetimi Türkiye - Ermenistan diplomatik ilişkilerinin kurulması ve geliştirilmesini öngören protokollerin zamanlı bir şekilde onaylanması çağrısında bulundu.

Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Phil Gordon Ermenistan Anayasa Mahkemesi'nin sözkonusu protokollerin anayasal olduğu yönünde karar vermesini "olumlu bir adım" olarak değerlendirdiklerini söyledi. Gordon, Anayasa Mahkemesi kararının protokollerin Parlamento tarafından onaylanması önünde engel oluşturmadığını kaydetti.

Amerika Dışişleri Bakanlığı bir soru üzerine Gordon'ın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamaları yayınladı. Açıklamada, Gordon'ın, "Amerika'nın posizyonu değişmemiştir. Normalleşme sürecini destekliyoruz ve bunun Kafkaslarda barış ve istikrara katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Önemli olan tarafların ilerleme sağlanması konusunda kararlılık göstermesidir" dediği yazıyor.

Açıklamaya göre Gordon, "Türkiye'yle Amerika'nın protokollere bağlılıklarını ciddiye aldıklarından eminiz ve protokollerin her iki ülke tarafından zamanlıca onaylanmasını teşvik ediyoruz" dedi.

XS
SM
MD
LG