Erişilebilirlik

Çin 'Siber Saldırı' İddialarından Rahatsız


Çin hükümeti, Amerikan İnternet arama motoru Google’a saldırı düzenlendiği iddialarını yalanladı ve İnternet’i denetleme uygulamalarını savundu.

Resmi Xinhua haber ajansı, konuyla ilgili olarak iki yetkilinin açıklamasına yer verdi. Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı sözcüsü, Google’a düzenlenen saldırıların arkasında devletin olduğu yönündeki Amerikan iddialarının asılsız olduğunu ve bu iddiaların Çin’i küçük düşürmeyi amaçladığını söyledi. Sözcü İnternet’e saldırılara kesinlikle karşı olduklarını, İnternet politikalarının yeterince şeffaf ve tutarlı olduğunu kaydetti.

Çin hükümet sözcüsü de, İnternet’i kısıtlama uygulamalarının güvenilir ve yararlı bir bilgi ağı kurma, aynı zamanda ekonomik ve sosyal kalkınmaya hizmet etme amacı taşıdığını söyledi.

Başkan Barack Obama, Cuma günü yaptığı açıklamada, Google’a yöneltilen siber saldırıların arkasında Çin olduğu iddialarını “rahatsız edici” bulmuştu.

Google, özellikle Çinli muhaliflerin sahip olduğu elektronik posta adreslerine siber saldırı düzenlendiğini ortaya çıkarmış ve bundan dolayı Çin’deki faaliyetlerine son vereceğini duyurmuştu.

XS
SM
MD
LG