Erişilebilirlik

Üreticiler Teknolojiyi Kullanarak Tüketiciyi Çekmeye Çalışıyor


3 boyutlu televizyon ve taşınabilir bilgisayarlar konusundaki yeni buluşlar Las Vegas’ta geçtiğimiz günlerde yapılan Uluslararası Tüketici Elektronik Fuarı’nda görücüye çıktı. Üreticiler, yeni ve cazip teknolojilerin tüketicileri daha fazla satın almaya teşvik edeceğini umuyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Uluslararası Tüketici Elektronik Fuarı’na katılmak için 100 bini aşkın kişi Las Vegas’a akın etti.

Fuarda en çok 3 boyutlu televizyon ilgi topladı. Bu yıl neredeyse bütün büyük imalatçı şirket, 3 boyutlu televizyon üretmeyi planlıyor.

Bazı Amerikalı yayıncılar da 3 boyutlu içerik yayınlamayı düşünüyor.

Güney Koreli LG şirketinden Axel Voosen, 3 boyutlu görüntünün çok gerçekçi olduğunu söylüyor.

Voosen, “Biri size birşey fırlatıyor. Size doğru uçtuğunu görüyorsunuz. Geri çekiliyorsunuz çünkü size çarpacağını sanıyorsunuz” diyor.

LG çok yakında Internet tabanlı Skype vasıtasıyla video konferans özelliği sunacak. Emilie Barta, Panasonic şirketinden.

Barta, “Oturma odanızın konforunda yüksek çözünürlüklü televizyonunuzun ekranından Skype’tan Skype’a bedava görüşme yamanız mümkün olacak” diye konuşuyor.

Panasonic, dünyanın en büyük yüksek çözünürlüklü plazma televizyonunu yapmayı planlıyor. Televizyon yaklaşık 4 metre olacak.

İnternete bağlanan çeşit çeşit akıllı telefonlar da tüketiciye farklı seçenekler sunuyor.

Dev internet arama motoru Google da diğer GSM şirketleri için ürettiği android işletim sisteminin ardından şimdi Nexus One adlı telefonla bu piyasaya da girdi.

Mapquest gibi web tabanlı uygulamalar, yakında Ford’un çeşitli modelleri de dahil araçlarda kullanılacak.

Microsoft Windows bazı Ford, Fiat ve Kia marka araçlarda eğlence ve navigasyon sistemlerini birleştirmeye başladı.

Elektronik kitap okuma aygıtları da kalabalıklaşıyor. Amazon Kindle’ın başı çektiği sektörde artık yeni modeller de var.

Medya devi Hearst’in desteklediği Skiff, sektöre yeni girenlerden.

Güney Kore ve İngiltere’den sektöre girenler de var.

Çin şirketi Hanvon pahalı olmayan aygıtlara etkileşimli teknoloji yerleştiriyor. Ancak şirketin müdür yardımcısına göre rekabet büyük.

Wang, “İşimiz zor çünkü Kindle ve Sony gibi büyük rakiplerimiz var. Amerikan pazarında tutunmak için çok uğraşmamız gerekiyor” diyor.

Nokia da telefon tabanlı bankacılık sistemi sunan diğer telefon şirketleri arasına katılacak. Nokia’dan Hitesh Anand, sistemin fatura ödemeyi kolaylaştıracağını söylüyor.

Anand, “Normalde faturaları yatırmak için sıra bekler, sıra size gelince de nakitle ödeme yaparsınız. Şimdi bunu yapmak için yarım gün izin almanız gerekmeyecek. Faturaları yatırırken çalışıp para kazanmaya devam edeceksiniz” diyor.

Fuarda, internet radyoları, kablosuz dizüstü bilgisayarlar ve son model fotoğraf makinaları gibi yeni ve enerji tasarruflu aygıtlara da yer verildi.

Bu aygıt ve teknolojilerin arkasında büyük bir pazarlama gücü var ve sektör fuardaki heyecanın bu yıl içinde satışlara da yansımasını bekliyor.


XS
SM
MD
LG