Erişilebilirlik

Kuzey İrlandalı Liderler 'El Sıkışırken' İlk Kez Görüntülendi


Londra’da yayınlanan Sunday Times gazetesi Kuzey İrlandalı Katolik ve Protestan liderlerinin ilk kez el sıkışmasını gösteren bir fotoğraf yayınladı. Fotoğraf, iki eski rakip toplum liderinin arasında ilişkilerin düzeleceğinin işareti olarak görülüyor.

İktidar paylaşımı esasına dayanan Kuzey İrlanda hükümetinin üyesi olan Peter Robinson ile Martin McGuinnes, 30 yıllık şiddete son veren 1998 yılındaki barış anlaşmasına rağmen, bugüne kadar el sıkan Katolik ve Protestan ilk liderler oldular.

Protestan Demokratik Birlik Partisi’nin lideri Peter Robinson ile Milliyetçi İrlanda partisi Sinn Fein’in lideri Martin McGuinnes bir toplantıda bir araya geldi. McGuinnes, ailevi sorunlardan geçen Robinson’a elini uzattı ve tarihi el sıkışma gerçekleşti.

Bu arada Peter Robinson, karısının 19 yaşındaki bir gençle aşk macerasının yol açtığı skandal yüzünden, bakanlık görevinden bir süre çekileceğini söyledi. Parlamento üyesi olan Iris Robinson, genç sevgilisinin 80 bin dolarlık kredi almasına usulsüz olarak yardım etmekle suçlanıyor. Bakan Peter Robinson’un eşi Iris’in macerasını bilip bilmediği soruşturuluyor.

XS
SM
MD
LG