Erişilebilirlik

Google Çin Hükümetiyle Görüşmelere Başladı


Google şirketi, sansür ve sanal korsan saldırıları gibi konularda Çin hükümetiyle görüşmeler yapmaya başladı.

Haberi duyuran Bloomberg Haber Ajansı dünyanın en büyük arama motoru olan Google şirketinin Pekin hükümetiyle görüşmeleri sürdüreceğini bildirdi.

Çin Internet’e ağır sansür uyguluyor. Geçen hafta, Google şirketi, Çin’deki işletim ruhsatının iptaline bile yol açsa, arama sonuçlarını kısıtlama uygulamasından vazgeçeceğini açıklamıştı. Google’un Çin pazarından çekilme tehdidi, bazı Çinli insan hakları eylemcilerinin g-mail üzerindeki elektronik posta hesaplarının sanal olarak saldırıya uğramasından sonra geldi.

Associated Press Haber Ajansı, Pekin’de çalışan bazı yabancı gazetecilerin de Google üzerinden aldıkları elektronik posta hesaplarının sanal saldırıya uğradığını bildirdi.

Reuters Haber Ajansı ise Google’un, şirket içinde bir soruşturma başlattığını duyurdu. Habere göre, soruşturmada sözkonusu sanal saldırıların Google çalışanları tarafından düzenlenmiş olup-olmayacağı belirlenecek.

Çin’de yayınlanan Caijing adlı bir dergi de Çin’de görev yapan bazı Google çalışanlarının Hong Kong’a transfer edildiğini yazdı.

XS
SM
MD
LG