Erişilebilirlik

Ted Kennedy'in Senato'da Boşalan Sandalyesi İçin Seçime Gidiliyor


Bir süre önce ölen Demokrat Senatör Edward Kennedy’nin Senato’daki sandalyesi için yarın seçim yapılıyor. Başkan Barack Obama Massachusetts eyaletine giderek Demokrat Partili aday için seçmenden oy istedi.

Massachusetts ülkenin en demokratik eğilimli eyaletlerinden biri olmakla birlikte Demokrat aday, eyalet Adalet Bakanı Martha Coakley zorlanıyor. Kamuoyu yoklamaları, Coakley’le Cumhuriyetçilerin adayı ve eyalet senatosunun üyesi Scott Brown’un başa baş gittiğini gösteriyor.

Demokratların bu seçimi kaybetmesi, şu anda yüz üyeli Senato’da sahip oldukları 60 sandalyelik üstünlüğü kaybetmeleri anlamına gelecek. Senato’da 60 sandalye, yasaların muhalefetteki Cumhuriyetçiler tarafından engellenmesini önlüyor. 60 sandalyelik üstünlüğün kaybedilmesi, başta sağlık reformu olmak üzere Cumhuriyetçilere, yasaları uzun konuşmalarla geciktirip, Senato’nun çalışmalarını engelleme fırsatı verebilecek.

Başkan Obama dün Massachusetts’te Demokrat seçmeni, komşusunu da yanına alıp mutlaka sandık başına gitmeye çağırdı. Başkan “Massachusetts seçimi, Amerika’nın ileri ya da geri gitmesini tayin edecektir,” şeklinde konuştu.

Eyaletteki özel seçim, suikaste kurban giden Başkan John Kennedy’nin Ağustos ayında ölen kardeşi Senatör Edward Kennedy’nin boşalan sandalyesi için yapılıyor.

XS
SM
MD
LG