Erişilebilirlik

Fransa Hükümeti ve Renault Anlaştı


Fransız otomotiv devi Renault’nun yeni model Clio 4 marka arabaları Türkiye’de Bursa fabrikasında üretme kararı üzerine Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy Renault’nun patronu Carlos Ghosn ile Elysee Sarayı’nda bir araya geldi. Görüşmenin ardından Elysee Sarayı, Renault’nun tümüyle Türkiye’ye gitmekten vazgeçtiği ve Clio 4’lerin bir bölümünün Fransa’da üretileceğini açıkladı.

Fransız otomobil firması Renault’nun Fransa’da Hükümet ve Renault arasında bir hafta süren karşılıklı söz düellosu, geçtiğimiz hafta sonu yerini kapalı kapılar ardında sessizce yürütülen pazarlığa bıraktı. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Cumartesi akşamı Renault Genel Müdürü Carlos Ghosn ile bir araya gelerek, yeni Clio 4 marka otomobillerin tamamının üretiminin Türkiye’ye kaydırılmasına karşı çıktı.

Renault, Clio marka otomobillerin üretildiği Flins’teki fabrikada 2012 yılından itibaren Zoe adını verdikleri elektrikli araba üreteceklerini, bu nedenle yeni Clio’ların tümüyle Türkiye’de üretilmesini istediklerini dile getirdi.

Sarkozy, görüşmeye girmeden önce devletin Renault’da yüzde 15 hissesi bulunduğu ve hissedar olarak Renault’nun kararlarında söz sahibi olma hakları olduğunu, Fransızlara satılacak bir Fransız markasının yurt dışında üretilemeyeceğini dile getirdi. Ayrıca kriz nedeniyle 3 milyar Euro yardım yaptıkları Renault’nun, bu paraları yurt dışında yatırım için kullanamayacağını öne sürdü. Görüşme öncesi tartışamaya son noktayı, milletvekillerine hitap ederken koydu: “O kadar parayı firmalarımız tüm üretimi yurt dışına götürsün diye yatırmadık”...

Elysee Sarayı’nda Sarkozy ile Renault Genel Müdürü Carlos Ghosn arasındaki görüşme 1 saat sürdü. Carlos Ghosn açıklama yapmadan görüşmeyi terk ederken, beklenen açıklama Elysee Sarayı’ndan geldi. Açıklamada, Renault’nun Clio 4 marka otomobili tümüyle Türkiye’de üretilmeyeceği, 2013’te başlayacak üretimin bir bölümünün Fransa’da yapılacağı kaydedildi. Hükümet de karşılığında Elektrikli araba üretimi için vermeyi taahhüt ettiği 300 milyon Euro’luk yardımı aktaracağını ve Flins fabrikasının Avrupa’nın elektrikli araba üretiminin 1 numaralı platformu haline gelmesi için destek vereceğini belirtti. Renault’nun patronu Carlos Ghosn da, bu süre içinde de, tek bir işçi dahi çıkarmayacağı sözü verdi.

Görüşmenin sonunda her iki taraftı istediğini kopardı diyebiliriz. Renault Clio marka otomobillerin üretildiği Paris yakınlarındaki Renault Flins fabrikasında örgütlü CGT sendikasının Türk kökenli iş yeri temsilcisi Ali Kaya, toplantı sonunda yapılan açıklamaların bir sinemadan ibaret olduğunu ve başından beri karşılıklı “bir sinema oynandığını” savunuyor. Sarkozy’nin seçimler nedeniyle böyle bir girişimde bulunduğunu belirten Ali Kaya, “Renault”nun da daha çok yardım ve taviz koparmak için bastırdığını ve sonuçta istediğini de aldığını” belirtiyor. Renault’ya bir yıl içinde 4 milyar Euro yardım yapıldığına dikkat çeken Türk kökenli sendikacı, Renault’ya asgari ücretten çalışan 300 bin işçinin bir yıllık maaşına denk geldiğini, Renault’ya verilen bu paraların işçi çıkarma ve fabrika kapatmaya engel olmayacağını vurguladı. Ali Kaya, 31 Mart’ta yönetimin 43 kişiyi işten çıkarma kararı aldığının altını çizdi.

Sarkozy-Ghosn görüşmesinin sonuçları muhalefeti de tatmin etmedi. Muhalefet de Clio 4’lerin ne kadarının Türkiye’de üretilip ne kadarının Fransa’da kalacağı konusunda net bir açıklama yapılmamasını eleştiriyor.

XS
SM
MD
LG