Erişilebilirlik

Obama Bankaları Hizaya Getirmeye Çalışıyor


Amerikan yönetimi, bankaların devletten aldıkları yardım paralarını tam olarak geri ödemelerini sağlamak için yeni yollar geliştiriyor.

Adını açıklamayan Beyaz Saray yetkilileri, Başkan Barack Obama’nın finans kurumları için yeni vergi benzeri ödentiler koyacağını söylüyor. Başkan’ın konuyla ilgili açıklamasını Perşembe günü yapması bekleniyor.

Amerikan yönetimi, batma tehlikesi geçiren bankaları kurtarmak için 2008 yılında 700 milyar dolarlık bir teşvik paketi açıklamıştı.

Bu teşvikten yararlanarak devletten yardım alan birçok banka borçlarını geri ödemeye başladı, ancak yine de devletin bu program yüzünden 120 milyar Dolar’lık kayba uğrayacağı sanılıyor.
Kongre 700 milyarlık teşvik paketine onay verirken, Başkan’a, bu paranın geri ödenmesini sağlamak için her türlü önleme başvura yetkisi de vermişti.
Başkan Barack Obama, bankalara yönelik yeni ödentileri açıklamaya hazırlanırken, birçok bankanın da karlı geçen bir yıl sonrasında üst düzey yöneticilerine rekor düzeyde ikramiye vermesi bekleniyor.

XS
SM
MD
LG