Erişilebilirlik

Yemen'de 3 El Kaide Militanı Tutuklandı


Yemenli yetkililer, başkentte Batılı elçiliklerin kapatılmasına yol açan tehditle ilgili olarak üç El Kaide militanının tutuklandığını bildirdi.

Açıklamada ayrıca, grubun liderinin de yakalanmak üzere olduğu kaydedildi. Açıklamaya göre, dağlık Arhab bölgesindeki aşiret liderleri, El Kaide’yle bağlantılı yerel grubunun lideri Muhammet Ahmet El Hanak’ı, teslim olması için iknaya çalışıyor. Aşiret liderleri pazarlıklar devam ederken, güvenlik kuvvetlerinden saldırmamalarını istedi.

Aynı yetkililer, Pazartesi günkü askeri operasyonda yaralı olarak kaçan militanların Sanaa’nın kuzeyinde bir hastanede ele geçirildiğini açıkladı. Polis, militanları hastanede sakladıkları sanılan dört kişiyi de gözaltına aldı.

Yemen hükümeti, operasyon sırasında iki el-Kaide militanının öldürüldüğünü, ancak El Kaide ile bağlantılı yerel grubun liderinin kaçmayı başardığını bildirmişti.

İki gün kapalı kalan Amerikan, İngiliz ve Fransız elçilikleri açıldı. Yemenli yetkililer elçilikler çevresinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını açıkladı.

XS
SM
MD
LG