Erişilebilirlik

Nijeryalı Saldırgan 6 Ayrı Suçtan Yargılanacak


Noel günü bir Amerikan uçağını patlayıcıyla havaya uçurmaya çalışan 23 yaşındaki Nijeryalı Ömer Faruk Abdülmuttalip, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Abdülmuttalip, Michigan’daki mahkemede, kitle imha silahı kullanma ve cinayete teşebbüs de dahil altı ayrı suçtan yargılanacak. Suçu kanıtlanırsa, sanık ömür boyu hapis cezasına çarptırılacak. Tutuklama kararında Abdülmuttalip’in kullandığı bombanın patlayıcı gücü yüksek maddelerden yapıldığı ve istenilen anda ateşleme imkanı verdiğine işaret ediliyor.

Adalet bakanı Eric Holder küresel çapta, çok hızlı bir soruşturma yürütüldüğünü ve önemli bilgiler elde edildiğini açıkladı.

Öte yandan Obama yönetimi, Nijeryalı sanığın üzerindeki patlayıcılarla güvenlik çemberlerini aşmasıyla ilgili incelemenin sonuçlarını bugün kamuoyuna açıklayacak.

Bu arada Amerikan Ulusal İstihbarat Örgütü Direktörü, Başkan Obama’nın önceki gün kendilerine yönelttiği eleştirilerle verdiği mesajı aldıklarını söyledi.

Dennis Blair, Obama ile yaptığı görüşmeden sonra, “teröristlerin yeni taktiklerini, daha çok çalışarak ve daha iyi düşünerek yenilgiye uğratacağız” dedi.

Başkan Obama, istihbarat kuruluşlarının Noel günü yaşanan uçak bombalama girişimini önleyebilecek bilgiye sahip oldukları halde gerekeni yapmadıklarını söylemişti. İstihbarat ve terörle mücadele alanında daha etkili olunması gerektiğini söyleyen Obama, bu tür bir olayın tekrar yaşanmaması için kararlaştırılan reformların hızla uygulanmasını istemişti.

XS
SM
MD
LG