Erişilebilirlik

Clinton: 'Yemen Dünya Güvenliği İçin Tehdit'


Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Yemen’in hem bölgesel hem de tüm dünya için güvenlik tehditi oluşturduğunu söyledi. Clinton, Yemen’deki savaşın ve el-Kaide’nin bu ülkeyi terör saldırıları için üs olarak kullanma çabalarının, tüm dünyaya etkileri olacağı uyarısında bulundu. Dışişleri Bakanı şöyle konuştu: "Yemen’deki istikrarsızlık bölgesel istikrarı, ve hatta dünyanın güvenliğini tehdit ediyor. Katar ve diğer ülkelerle güvenlik kaygılarını gidermenin yollarını bulmaya çalışıyoruz. Bunun kolay bir iş olmadığını biliyoruz, fakat bu zor sorunu çözmemiz gerektiğine inanıyoruz." Clinton, bu açıklamayı konuk Katar Başbakanı Hamad Bin Cessim ile Washington’da düzenlediği ortak basın toplantısında yaptı.

Yemen’de el-Kaide’nin artan varlığı dışında hükümet güneyde ayrılıkçı isyancılar ve Suudi Arabistan sınırında Şii militanlarla savaşıyor.

İngiltere ve Amerika Yemen hükümetinin terörle mücadele çalışmalarını destekliyor. İngiltere bu ayın sonuna doğru Yemen’in durumuyla ilgili uluslararası bir toplantıya ev sahipliği yapacak.

El Kaide terör örgütünden alınan tehditler üzerine, Yemen’deki Amerikan, İngiliz ve Fransız büyükelçilikleri kapatıldı.

Bu arada Yemen güvenlik kuvvetleri, başkent Sanaa dışında iki el-Kaide üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.

XS
SM
MD
LG