Erişilebilirlik

Türkiye'de Kurumlar Arası Çatışma Var mı?


Cumhurbaşkanı Gül’ün daveti haftalardır basında yer alan “Türkiye’de kurumlar arası çatışma var mı?” tartışmasını yeniden gündeme taşıdı. Ankara muhabirimiz Elif Özmenek konuyu Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Metin Heper’le konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yasama, yürütme ve yargının zirvesini bir araya getirmesine eş zamanlı olarak parti grup toplantıları yapılıyordu. Muhalefet liderleri grup toplantılarında erken seçim tartışmalarını tekrar gündeme taşıdı. Başbakan’ın konuya ilişkin cevabı sert oldu. Erdoğan, CHP ve MHP cephesinden gelen erken seçim çağrılarına, "Aklı selim sahibi insan bu ifadeyi kullanmaz" yanıtını verdi. Prof. Dr. Metin Heper’e göre ise erken seçim olası görünmüyor.

Türkiye’de yasama, yürütme ve yargı arasında giderek artan bir çatışma olduğu fikiri basında da geniş yer bulurken, CHP lideri Deniz Baykal grup toplantısında dolaylı olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bu yemek girişiminin işe yaramayacağını ima etti. Baykal, “Türkiye’de kurumlar arasında çatışma değil, saldırı var” dedi.

Elif Özmenek'in Metin Heper'le söyleşisini sağ üst köşedeki .mp3 bağlantısına tıklayarak dinleyebilirsiniz.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG