Erişilebilirlik

Yemen: 'Yabancı Teröristlere Tahammül Etmeyeceğiz'


Yemen hükümeti topraklarında yabancı teröristlerin faaliyet göstermesine tahammül etmeyeceklerini açıkladı.

Yemen Dışişleri Bakanı Ebu Bekir el Kirbi resmi Saba haber ajansına yaptığı açıklamada Yemen'in istikrarını ve güvenliğini tehdit eden herkese karşı koymaya hazır olduklarını vurguladı.

Somali'deki el Şabab örgütü el Kaide'ye destek vermek için militanlarını Yemen'e sevkedeceğini açıklamıştı. El Şabab terör örgütünün önde gelen üyelerinden Şeyh Muhtar Robov Ebu Mansur diğer Müslümanların da bu mücadeleye girmesi çağrısında bulundu.

Yemen Dışişleri Bakanı 'el Şabab örgütü terör ihrac etmektense savaş içinde olan kendi ülkesinde istikrara katkıda bulunmalı' dedi. El Şabab, Somali hükümetini devirerek şeriat devleti kurmak istiyor. Örgüt, başkent Mogadişu'nun önemli kesimi dahil Somali'nin güney ve orta kesimlerini kontrol ediyor.

Yemen hükümeti bir süredir el Kaide militanlarına karşı operasyonlar düzenliyor.

Bu arada, Yemen'in kuzeyindeki Şii militanlar hükümetin diyalog çağrısına olumlu yanıt verdi. 2004 yılından bu yana Yemen ordusuyla zaman zaman çatışan Huti militanları hükümetin operasyonlarına son vermesi durumunda görüşmelere başlayabileceklerini açıkladı.

Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, dün, Şii militanların silahlarını bırakması ve görüşmelere dönmesi çağrısında bulunmuştu.

XS
SM
MD
LG