Erişilebilirlik

Nijeryalı Saldırgan Uçağı Havaya Uçurmaya Çalışmakla Suçlanıyor


Amerikalı yetkililer, dün gözaltına alınan Nijeryalı zanlıyı içinde bulunduğu uçağı Detroit’e inerken havaya uçurmaya çalışmakla suçladı. Nijeryalı Ömer Faruk Abdülmuttalib’e hakkındaki suçlamalar yanıkları için tedavi edildiği hastane odasında okundu.

Detroit Bölge Yargıcı Paul Borman, 23 yaşındaki Nijeryalı zanlıyı hakkındaki suçlamalarla ilgili bilgilendirdi.

Abdülmuttalib’e suçlamaları anlayıp anlamadığı sorulduğunda İngilizce “evet” yanıtını verdi.

Görgü tanıkları, Nijeryalı zanlının suçlamalar okunurken kucağında bir battaniyeyle tekerlekli sandalyede oturduğunu bildirdi.

Ömer Faruk Abdülmuttalib’in toz halindeki patlayıcıyı, daha sonra şırıngayla sıvı enjekte etmek üzere, bacaklarına bantla yapıştırdığı bildiriliyor. Uçaktaki diğer yolcuların ifadesine göre, Abdülmuttalib, koltuğunda, yolcu battaniyesinin altına gizlenerek patlayıcı karışımı hazırlarken karışım ateş aldı ve bacakları ve ellerinin yanmasına yolaçtı.

Nijeryalı saldırganın İngiltere'de bir üniversitede mühendislik okuduğu ve patlayıcı mekanizmasını Yemen'den aldığı kaydediliyor.

Cuma günkü olayda Northwest Airlines'ın 253 sefer sayılı uçağındaki 278 yolcudan bazıları da olay hafif yaralandı. Zanlı, yolcuların yardımıyla etkisiz hale getirilmişti.

XS
SM
MD
LG