Erişilebilirlik

Moda Dünyasının Yeni Gözdesi Michelle Obama


Moda dünyasının en etkili dergilerinden Vogue’a kapak olan Amerika’nın First Lady’si Michelle Obama, şimdi de bir başka moda dergisi Glamour’un Aralık sayısının kapağında. First Lady’nin moda anlayışı ve giyimiyle ilgili bir blog olan Mrs. O, öylesine rağbet gördü ki, bu konuda bir kitaba bile ilham kaynağı oldu. Kitabın yazarı, son 40 yıldır giyimiyle bu kadar çok ilgi çeken başka bir First Lady olmadığını söylüyor.

Birçok modacı, and içme balolarındaki gece kıyafetlerinin eleştirilmesine rağmen Michelle Obama’nın modaya yatkın olduğunu düşünüyor. Yazar Mary Tomer, Michelle Obama’nın gördüğü ilginin, aklına bir başka First Lady’yi getirdiğini söylüyor. Tomer’a göre Jackie Kennedy’den bu yana hiçbir First Lady bizi bu kadar çok heyecanlandırmamıştı. First Lady’nin tarzından çok etkilenen Tomer, önce Mrs. O diye bir blog başlattı, sonra da “Bayan O: Moda Demokrasisinin Yüzü” adlı bir kitap yazdı. 200’den fazla ülkeden günde 10 bin kişi okuduğu blogda, Michelle Obama’nın her gün ne giydiği anlatılıyor. Mary Tomer, “Herkes, First Lady olarak modaya önem veren bir kadın görmekten hoşlanıyor,” diyor.

First Lady’nin basın danışmanı, Michelle Obama’nın kıyafetleri konusunda yorum yapmıyor. Michelle Obama, asker ailelerinin desteklenmesi ve kadın sağlığı gibi konulara First Lady rolünü kullanarak dikkat çekmeye çalışıyor. Çocuk sağlığı ve organik beslenme de Michelle Obama’nın ilgi alanı. Mary Tomer, Michelle Obama’nın sadece kıyafetleriyle değil, bir anne, bir eş ve bir iş kadını olarak elde ettiği başarılarla da ilgi çektiğini söylüyor.

Michelle Obama, eşinin yemin töreninde Isabel Toledo imzalı bir elbise ve manto giymişti. Ancak bayan Obama daha ucuz kıyafetler de giyiyor, İngiltere Başbakanı’nın konutunda J Crew mağazasından kıyafetleri tercih etmişti. Mary Tomer’e göre Michelle Obama J Crew marka hırka giydiğinde J Crew mağazalarındaki hırkalar o gün satılıyor. İlk kez sıradan kadınlar da bir First Lady’nin kıyafetlerine erişmekten memnun. Bu da Michelle Obama’yı herkese sevdiriyor.

Bazıları O’nun Kraliçe Elizabeth’in karşısına hırkayla çıkmasını hala eleştiriyor. Michelle Obama’nın Kongre’ye hitaben yaptığı ilk konuşmada kış günü kolsuz bir elbise giymesi de tartışma yaratmıştı. Mary Tomer, “Kimileri, Narcisso Rodriguez imzalı kolsuz elbiseyi mevsim ve mekana aykırı bulmuştu. Birçok kadınsa Michelle Obama’nın kaslı kollarını örnek alıyor,” diye konuşuyor.

First Lady’nin kolları şimdi de Glamour dergisinin kapağında. Michelle Obama, sadece moda anlayışıyla değil, avukatlık yaptığı yıllardaki gibi kadınlara destek olmasıyla da övgü topluyor.

XS
SM
MD
LG