Erişilebilirlik

Orgeneral Petraeus Pakistan ile Askeri İşbirliğini Görüştü


Amerikalı Orgeneral David Petraeus Pakistan ile askeri işbirliğini arttırmak amacıyla görüşmeler yapmak üzere bu ülkeye gitti.

Pakistanlı meslektaşı Orgeneral Aşfak Parvez Kayani ile biraraya gelen David Petraeus, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Orgeneral Kayani ile Amerika’nın Afganistan’daki güçlerini arttırmasının Pakistan üzerindeki etkilerini tartıştıklarını söyledi.

Pakistanlı yetkililer, Amerika’nın Afganistan’a daha fazla asker göndermesinin, bu ülkedeki militanları Pakistan topraklarına kaydırmasından korkuyor. Amerikalı yetkililerse Pakistan ordusunun militan gruplara karşı yaptığı operasyonlardan memnun olmakla birlikte Taleban ve El Kaide’ye karşı daha sert önlemler alınmasını istiyor.

Bu arada Los Angeles gazetesi, bazı Amerikalı yetkililerin, Pakistan sınırındaki aşiret bölgelerinde saklanan militanlara karşı yapılan gizli hava saldırılarını genişletmeyi önerdiğini yazdı. Gazeteye göre insansız uçaklarla yapılan saldırılar özellikle Beluçistan’daki Kuetta kenti üzerinde yoğunlaşacak.

XS
SM
MD
LG