Erişilebilirlik

'Mücahitler Müslümanları Hedef Almaz' Videosu


El Kaide, Pakistan'da son iki ay içinde yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği saldırıların sorumlusu olduğunu reddetti.

İngilizce olarak kaydedilen 'Mücahitler Müslümanları Hedef Almaz' başlıklı videoda Amerika doğumlu Adam Gadahn adlı el Kaide militanı Pakistan'daki saldırıların arkasında Amerika ve Pakistan hükümetlerinin olduğunu ileri sürdü.

Ekim ayından bu yana ülke genelinde düzenlenen terör saldırılarında en az 500 Pakistanlı hayatını kaybetmişti. Saldırılar, Pakistan hükümetinin Güney Veziristan'daki operasyonlarına misilleme olarak yapılmıştı.

Gadahn ise saldırıları Amerika, Pakistan ve Hindistan'ın istihbarat teşkilatlarının düzenlediğini savunuyor.

Videoda ayrıntı vermeyen Gadahn "el Kaide savaşçılarının masum olduğunu" savunuyor; sivilleri hedef alan saldırıların İslam'a aykırı olduğunu söylüyor.

El Kaide Saldırılarında Ölenlerin Çoğu Müslüman

Amerika'da yayınlanan yeni bir araştırmaya göre el Kaide saldırılarında ölenlerin büyük çoğunluğu Müslümanlardan oluşuyor.

"2004 - 2008 yılları arasında el Kaide tarafından düzenlenen 313 saldırıda 3010 kişi kayatını kaybederken, bunların sadece yüzde 15'i 'batılıydı.'"

Amerikan West Point Askeri Akademisi'nin Terörle Mücadele Merkezi tarafından yayınlanan raporda Arap basınından alınan veriler kullanılmış.

Rapora göre, 2006 - 2008 yılları arasında düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden Müslümanların oranı yüzde 98.

İstihbarat kaynakları el Kaide'nin fiili olarak batılı hedefleri vurmaya çalıştığını, ancak bunun giderek zorlaştığını düşünüyor.

Amerikaılı el Kaide Militanı

Adam Gadahn, 1978 yılında Adam Pearlman olarak California'da doğmuş. Gençliğinde Müslümanlığı kabul eden Gadahn'ın daha sonra el Kaide kamplarında eğitim gördüğü sanılıyor.

1998 yılından beri Pakistan'da yaşadığı sanılan Gadahn, zaman zaman örgütün İngilizce sözcüsü olarak videolarda görülüyor.


XS
SM
MD
LG