Erişilebilirlik

Almanya'da İslam Toplumu Milli Görüş Derneği'nde Arama Yapıldı


Sabah saatlerinde çok sayıda polis ve maliye görevlisinin katılımıyla başlayan ve öğleden sonra sona eren baskında, İslam Toplumu Milli Görüş Derneği’ne ait Almanya çapında toplam 22 büro ve dernek binasında arama yapıldı. Kuzey-Ren Vestfalya eyaleti başta olmak üzere Berlin, Frankfurt ve Köln gibi 14 kentde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlar, Köln Başsavcısı’nın arama emri ile düzenlendi. Başsavcı Günther Feld, aramaların bağışlarda dolandırıcılık ve Milli Görüş çatısı altında çalışanların ödemelerinde usülsüzlük şüphesiyle yapıldığını açıkladı. Bir ihbar sonrası gerçekleştirilen baskınlar sırasında çok sayıda belgeye, bilgisayarlara ve dosyalara el konuldu.

Milli Görüş yetkilileri konuyla ilgili konuşmayı red ederken, derneğin genel sekreteri Oğuz Üçüncü yazılı açıklamasında, Alman yetkililerin Milli Görüş teşkilatını ‘kriminalleştirmek için çaresiz denemeler’ yaptığını, ancak bu amaçlarında başarılı olamayacaklarını öne sürdü.

Avrupa genelinde 10 ayrı ülkede faaliyet gösteren Milli Görüş teşkilatının Almanya’da 27 bin üyesi var, 300 kadar caminin yönetiminin yanı sıra, çok sayıda gençlik, spor ve kadın derneği organizasyonuna sahip İslam Toplumu Milli Görüş Derneği, Avrupa’da İslamcı oluşumlar arasında önde geliyor.

Almanya’da Anayasayı Koruma Örgütü tarafından izlenen derneğin geçen yıl Ağustos ayında da büroları ve binaları aranmış, son olarak geçen Mart ayında, Oğuz Üçüncü hakkında suç örgütü oluşturarak yasa dışı yollardan radikal İslamci örgütlere mali yardım sağlamak ve kara para aklamak suçlamalarıyla soruşturma açılmıştı.

Güvenlik çevrelerinden sızan haberlere göre, Milli Görüş’ün radikal İslamcı‚ Müslüman Kardeşler Birliği gibi grupları desteklemiş olmasından şüpheleniliyor.

Cem Dalaman'ın haberini sağ üst köşededeki bağlantıdan dinleyebilirsiniz.


İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG