Erişilebilirlik

Amerika'da 2010'un En Güvenli Araçları Açıklandı


Amerika’da 2010 yılının en güvenli motorlu araçları açıklandı. Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü adlı özel şirket tarafından açıklanan listede Ford, Subaru ve Volkswagen başta olmak üzere 27 araç bulunuyor. Ancak geçen yılki listeye göre bu yılın listesine daha fazla 4 çeker araç girdi. Bunun nedeni, araçların güvenliğini ölçmek için geliştirilen yeni testler.

Bu yılın güvenli araçlar listesinde çok büyük sürprizler yok. Amerikan Ford ve ona bağlı Volvo, listeye altı araçla girmiş. Listede Subaru ve Volkswagen’in de beşer modeli yer alıyor. Öne çıkan bir başka marka da Chrysler.

Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü’nden Adrian Lund, 2010’un en güvenli araçlar listesine 27 otomobil ve dört çekerin girdiğini doğruluyor. Honda ve General Motors’un araçları da listede. Ama yılın sürprizi, bir numaralı üretici olmasına rağmen listeye giremeyen Toyota.

Toyota bu yılki zorunlu kaza testlerinden geçemedi.

Bu yıl ayrıca araçların devrilmesi durumunda tavanlarının ne kadar güçlü olduğu da denendi.

Volkswagen bu testi geçti.

Ancak birçok yeni araç başarısız kaldı.

Listeye girmenin önemli bir koşulu elektronik stabilizasyon sistemi. Bu, araçların patinaj yapması durumunda sürücünün aracı kontrol etmesini sağlıyor. Otomobil danışmanı Edmunds.com’dan Karl Brauer anlatıyor:

“Otomotiv şirketlerinin gittikçe daha güvenli araçlar üretmesi çok güzel. Sonuçta bu tüketici için bir kazanç.”

Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü, bu yıl güvenli motorlu araçlar listesine az sayıda araç girmesinin nedenini yeni testleri geçmenin zorluğuna bağlıyor. Geçen yıl listeye 90 araç girmişti.


XS
SM
MD
LG