Erişilebilirlik

Obama Afganistan Kararını Salı Günü Açıklayacak


Başkan Barack Obama, yeni Afganistan planını gelecek Salı akşamı açıklayacak. Obama, Afganistan'da "görevi bitirme" konusunda kararlı olduğunu ve asker sayısıyla ilgili kararını kamuoyuna açıklayacağını söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü, Obama’nın planı, New York’taki West Point Amerikan askeri akademisinde Amerikan halkına hitaben yapacağı bir konuşmayla açıklayacağını bildirdi.

Sözcü Robert Gibbs, Amerikan askerlerinin sekiz yıldır Afganistan’da bulunduğunu ve bir sekiz yıl daha bu ülkede kalmayacağını söyledi. Gibbs, Başkan Obama’nın konuşmadan önce planı konusunda Kongre üyelerine bilgi vereceğini de belirti.

Amerikan basınında çıkan haberlere göre, Obama, planında Afganistan’a 30 bin ile 35 bin arasında yeni asker gönderilmesini isteyecek.

Obama, El-Kaide ve müttefiklerinin bölgede faaliyet göstermesini önleme ve Afganistan’da istikrarı sağlamanın Amerika’nın stratejik çıkarlarına uygun olduğunu düşünüyor.

Amerika'nın Afganistan Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Stanley McChrystal da, Afganistan'a ek 40 bin asker sevkedilmesini talep etmişti.




XS
SM
MD
LG