Erişilebilirlik

Amerika Taleban İle Görüşmeye Destek Veriyor


Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Afganistan hükümetiyle Taleban arasında barış görüşmesi yapılması fikrine açık olduklarını söyledi. Ancak Clinton bunun dikkatli yapılması uyarısında bulundu.

Clinton, bazı Taleban üyelerinin topluma nasıl kazandırılabileceği konusunda Afganistan ile ayrıntılı görüşmeler yapıldığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Afganistan’ın Taleban içindeki bazı unsurlarla yapacağı görüşmelerin, ülkenin barış ve istikrarını zayıflatması değil kuvvetlendirmesi gerektiğini belirtti.

Öte yandan Başkan Barack Obama dün Afganistan ve Pakistan konularında ulusal güvenlik toplantısı yaptı. Toplantıya Clinton’ın yanı sıra, Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Savunma Bakanı Robert Gates de katıldı. Görüşmede Afganistan’a 40 bin ek asker gönderme konusu değerlendirildi.

Obama Amerika’nın yeni Afganistan stratejisini şekillendirmeye çalışıyor. Amerika’nın Afganistan Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Stanley McChrystal yeni 40 bin asker istiyor.

Muhalefetteki Cumhuriyetçiler bu konudaki kararın çok geciktiğini öne sürüyor.

Obama’nın kararını en erken gelecek hafta açıklaması bekleniyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs konunun çok karmaşık olduğunu ve halkın Başkan’dan, acele değil doğru karar beklediğini belirtti.

XS
SM
MD
LG