Erişilebilirlik

İngiliz Askerler Albüm Çıkardı


Körfez Savaşı ve Afganistan’da görev yapan askerlerden oluşan bir müzik grubunun kısa süre önce piyasaya çıkardığı albüm, İngiltere’de pop müzik listelerine dördüncü sıradan girdi. Soldiers/Askerler adlı grubun hem kendi orijinal şarkılarına hem de çok tanınan parçalara yer verdiği albüm, orduda yaşamı anlatıyor. Albüm satışlarından elde edilen gelir, İngiliz Ordusu yararına oluşturulan hayır kurumlarına bağışlanacak.

Soldiers grubunun albümüne adını veren şarkı, “Coming Home”, “Eve Dönüş”. Şarkı, hem savaştan geri dönen askerlere, hem de hayatını kaybedenlere adanmış.

Albümde Eric Clapton’un sevilen parçası “Tears in Heaven” da var. Çavuş Richie Maddocks, bu şarkının ordunun ruhunu anlattığını söylüyor:

“Albümde işlenen ana temalar, yoldaşlık, dostluk, güven, sadakat. Bunlar, ordunun temelini oluşturan, bizim de savunduğumuz değerler.”

Albüm, listelere dördüncü sıradan, Michael Jackson’un “This Is It” çalışmasının hemen ardından girdi.

Albüm, İngiliz kamuoyunun Afganistan savaşına verdiği desteğin azaldığı bir dönemde çıktı. Son anketler, halkın yüzde 73’ünün askerlerin dönmesini istediğini gösteriyor.

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Afganistan’daki 9 bin İngiliz askerinin, İngiltere’ye yönelik terör saldırılarına karşı ilk savunma hattını oluşturduğunu söylüyor:

“Taleban’ın güçlenmesi, El Kaide ve diğer terör örgütlerinin serbestçe faaliyet gösterecek ortama kavuşması demektir.”

Soldiers grubunun üyeleri, albümün başarısını, İngiliz halkının askerlerden memnun olmasına bağlıyor.

Grup, müzik listelerinde bir süre daha üstlerde kalarak İngiliz Ordusu adına oluşturulan hayır kurumlarına daha çok yardım toplamayı umuyor.

XS
SM
MD
LG