Erişilebilirlik

Başkan Obama Çin Ziyaretine Başladı


Başkan Barack Obama Pekin hükümetiyle stratejik ve ekonomik işbirliği konularını ele alacağı Çin ziyaretine başladı. Bugün Şanghay’da kent yöneticileri ve üniversite öğrencileriyle temaslarda bulunması beklenen Başkan, Çinli yöneticilerle görüşmek üzere Pekin’e geçecek. Obama Şanghay’da halka açık bir toplantıda, dinleyicilerden ve İnternet üzerinden gönderilen soruları yanıtlayacak. Başkan görüşmelerinde, Çin’de insan hakları ve dini özgürlükler sorunlarını da ortaya koyma niyetinde olduğunu belirtti.

Bir trilyon dolar Amerikan hazine bonosu satın almış bulunan Çin, Amerika’ya en çok borç veren ülke durumunda…

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Çin’e borçlanma politikasının zamanla değişmesi gerektiğini, Başkan Obama’nın anladığını söyledi. Bir televizyon programında konuşan Hillary Clinton, Amerika’nın Çin’le olumlu bir işbirliğine sahip olduğunu ve bu ortaklığı daha da genişletmek istediklerini kaydetti.

Dışişleri Bakanı ayrıca, Çin’in Kuzey Kore’ye uluslararası yaptırımları kabul etmesi ve İran’ı, nükleer programı üzerinde konuşmaya teşvik etmesinin daha şimdiden olumlu sonuçlar vermeye başladığını da sözlerine ekledi.

XS
SM
MD
LG