Erişilebilirlik

Berlin Duvarı'nın Yıkılışının 20. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı


Onbinlerce Alman, eski ve yeni dünya liderleriyle birlikte dün, yağmur ve soğuk havaya rağmen Berlin Duvarı’nın yıkılışının 20’inci yıldönümünü kutladı.

Yaşamının büyük bölümünü doğu Almanya’da geçiren Başbakan Angela Merkel Rusya Cumhurbaşkanı Dimitri Medvedev, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, eski Polonya Cumhurbaşkanı Lech Walesa ve diğer liderlerle birlikte, tarihi Brandenburg Kapısı’na yürüdü. Brandenburg Soğuk Savaş döneminde doğu ve batı Almanya arasında geçiş noktasıydı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin duvarının yıkılışına yolaçan değişiklikleri başlattığı için eski Sovyet lideri Mikhail Gorbachev’e teşekkür etti. Törende konuşan Merkel, Gorbachev’e, ”Bunu siz gerçekleştirdiniz” dedi.

“Özgürlük Festivali” olarak adlandırılan dünkü kutlamalar çerçevesinde konserler, havai fişek gösterileri düzenlendi ve Berlin Duvarı’nın bulunduğu yerde kurulan sünger duvar, törenle yıkıldı. 1961 - 1989 yıları arasında duvarı aşmaya çalışırken öldürülen 136 kişi için de anma töreni yapıldı.

XS
SM
MD
LG