Erişilebilirlik

Başkan Obama: Acele Yargıya Varmayın


Başkan Barack Obama, Teksas’taki askeri üs saldırısında ölen 13 kişi için tüm ulusun derin acı duyduğunu belirtti. Ancak Obama, Binbaşı Nidal Malik Hasan’ın ateş açma nedeni konusunda acele yargıya varılmamasını istedi.

Askeri üs yetkilileri, 31 kişinin de yaralandığı dünkü olayda saldırganı yaralayarak durduran kadın polisi övdü.

Üs sözcüsü Albay John Rossi, Doktor Binbaşı Nidal Malik Hasan’a ateşle karşılık veren Kimberly Munley’in saldırganı dört yerinden vurduğunu açıkladı.

Munley ve Binbaşı Hasan dahil diğer yaralılar halen hastanede tedavi görüyor.

Hasan, dün öğleden sonra, ülke dışına sevkedilecek askerlerin hazırlandığı binada, iki ayrı silahla çevreye kurşun yağdırmıştı.

Temmuz ayında Teksas’taki üsse atanan Binbaşı Hasan, daha önce Washington’da Walter Reed askeri hastanesinde psikiyatrist olarak çalışmıştı.

Üssün hastane komutanı Albay Steve Braverman, Hasan ile birlikte çalıştığını ve kendisiyle bir sorunu olmadığını bildirdi.

Müslüman olan 39 yaşındaki Doktor Hasan, Kudüs yakınındaki bir Filistin köyünden Amerika'ya göçetmiş bir ailenin oğlu olarak Amerika'da doğmuştu.

Yetkililer, saldırı nedeninin belli olmadığını söylüyor. Ancak Binbaşı Hasan’ın eski bir iş arkadaşı kendisinin Irak ve Afganistan savaşlarına şiddetle karşı çıktığını açıkladı.

Binbaşının Irak ve Afganistan savaşları nedeniyle mecburi hizmetini tamamlamadan ordudan ayrılmak istediği ancak Afganistan’a gitmesi için emir aldığı bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG