Erişilebilirlik

Clinton Ortadoğu Gezisini Uzattı


Amerika Dışişileri Bakanı Hillary Clinton, barış sürecini canlandırma yollarını görüşmek amacıyla Ortadoğu gezisini bir gün uzattı. Fas’dan Mısır’a geçen bakan Mısırlı liderlerle bugün, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mubarek ile de yarın görüşecek.

Mısır Dışişleri Bakanı Ebul Gait görüşmede, işgal altındaki topraklara İsrail Yahudiler’i yerleştirmeye devam ederken, Amerika’dan barış konusundaki politikasına açıklık getirmesini isteyeceğini belirtti.

Amerika Dışişileri Bakanı, geçen hafta İsrail’i öven konuşmasına Araplar’ın gösterdiği tepkiyi dün de yatıştırmaya çalıştı.

Clinton Fas’da Obama Yönetiminin İsrail ve Filistinliler için iki devletli çözümde kararlı olduğunu tekrarladı ve tüm tarafları konuşurken dikkatli olmaya çağırdı.

Clinton’un birkaç gün önce İsrail’i öven açıklaması, Arap dünyasında büyük tepki yaratmıştı.Clinton, İsrail’in barış görüşmelerini yeniden başlatmak için eşi görülmemiş ödünler verdiğini söylemişti. Filistinli liderler, bu açıklama üzerine Amerika’yı barış çabalarını baltalamakla suçlamıştı.

Clinton, tepkileri yumuşatmaya çalışırken İsrail’in olumlu adımlar attığını, ancak yerleşim birimlerini genişletmeyi sınırlama önerisinin, “yeterli” olmadığını söyledi.

XS
SM
MD
LG