Erişilebilirlik

Bağdat'ta Güvenlik Görevlileri Gözaltında


Bağdat’ta Pazar günü 155 kişinin öldüğü bombalı saldırının ardından düzenlenen operasyonlarda Irak güvenlik kuvvetlerinin 60’tan fazla üyesi gözaltına alındı.

Askeri sözcü Tümgeneral Kasım Atta, gözaltına alınanlardan 11’inin subay olduğunu, kalanların da saldırı alanına yakın kontrol noktalarında görevli polisler olduğunu bildirdi.

İki bombalı araçla düzenlenen ve devlet dairelerini hedef alan bombalı saldırıları El Kaide üstlenmişti.

Öte yandan Irak parlamentosu, 18 Ocak’ta yapılacak seçimler için kritik öneme sahip seçim yasasının oylanmasını yine erteledi. Bu kez erteleme kararı, Kürt milletvekilinin dünkü oturumu boykot etmesinin ardından alındı. Oturumda Kerkük’le ilgili seçim düzenlemeleri oylanacaktı. Kerkük konusundaki anlaşmazlık seçimi en fazla tehlikeye atan unsur olarak görülüyor. Kürtler, Kerkük için 2004’te belirlenen seçmen kütüğünün kullanılmasını istiyor, Araplarsa buna karşı çıkıyor.

Bu arada Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi, yeni kabinesini açıkladı. Yerel hükümete başbakan olarak atanan Berham Salih, Necirvan Barzani’nin yerini alacak. Yeni kabinede, Kürt üyelerin yanı sıra Keldani ve Türkmen temsilciler de bulunuyor.

XS
SM
MD
LG