Erişilebilirlik

ABD: 'PKK Sorunu Konusunda Türkiye'yi Destekliyoruz'


Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ian Kelly, PKK sorununun çözümü için Türkiye'nin girişimlerini desteklediklerini açıkladı.

Bir grup PKK mensubunun Türkiye'de teslim olması konusundaki bir soruya yanıt veren Kelly, PKK'nın bir terör örgütü olduğunu hatırlattı ve Türkiye'nin toprak bütünlüğünü desteklediklerini vurguladı.

Türkiye'nin Kürt toplumuyla diyaloğa girmesini, kültürel ve dil haklarının tanınmasını teşvik ettiklerini söyleyen Amerikalı yetkili hükümetin zaten bu yönde adımlar attığını kaydetti.

Kelly, Türk devletiyle Kürt halkı arasındaki farklıların giderilmesi için yapılacak bütün girişimleri ve Türkiye'nin PKK'ya karşı verdiği mücadeleyi desteklediklerini söyledi.

Bu arada, Amerika Savunma Bakanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına Irak'tan telekonferans aracılığıyla katılan Amerikalı Tuğgeneral Robert Brown PKK'nın kuzey Irak'taki faaliyetlerinin önemli ölçüde azaldığını açıkladı.

Kuzey Irak'taki 25. Piyade Tümeni Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Brown, "Kürt güvenlik güçlerinin, Kürt bölgesinin, PKK'nın etkisini azaltmak için merkezi hükümet ve Türkiye'yle yakından çalıştığını" söyledi. Brown, PKK'nın kuzey Irak'ta birkaç yıl önce olduğu kadar etkili olmadığını kaydetti.

XS
SM
MD
LG