Erişilebilirlik

Beyaz Saray'ın Önünde Sokak Hokeyi


Beyaz Saray’ın önündeki cadde, sık sık siyasi gösterilere sahne olur. Ancak yaklaşık 10 yıl önce araç trafiğine kapatılan bu caddede başka etkinlikler de yapılıyor. Örneğin sokak hokeyi. Amerika’nın Sesi Televizyonu’nun Haberi.

Oyuncuların bu oyunu oynamak için düzgün bir zemine ihtiyacı var. Jim Burther Pennsylvania Caddesi’nin Beyaz Saray’ın önündeki bölümünün bu spor için çok uygun olduğunu söylüyor. Burther, "Beyaz Saray gibi tarihi bir mekanın önünde oynamak biraz lüksancak zemin ve alan çok uygun," diye konuşuyor.

Sokak hokeyi oyuncuları Beyaz Saray’ın önündeki caddede düzenli olarak toplanıyor. Sokağın bu bölümü 1995 yılında Oklahoma’daki federal hükümet binasının bombalanmasından sonra güvenlik nedenleriyle araç trafiğine kapatıldı. Oklahoma’daki olayda enaz165 kişi ölmüş yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

Ancak sokak yayalara ve hokey oyuncularına açık. Beyaz Saray tarihçilerinden William Seale yüksek güvenlik önlemlerine rağmen yayaların Beyaz Saray’a yaklaşabildiğini söylüyor. Seale, "Bu, halkın Beyaz Saray’la kişisel bağı. Ve bence bu ilişki bugüne kadar başarıyla yürütüldü. Beyaz Saray halkın kendisiyle özdeşleştirdiği bir konut," diyor.

Sokak hokeyinin kuralları var ancak oyuncular gizli servisin kurallarına uymak zorunda. Jim Burther gizli servis görevlilerinin bazen kaçan topları yakalayıp kendilerine attığını söylüyor. Hokey oyuncusu David Epstein bu sporun Beyaz Saray’ın içinde dönen siyaset ve diplomasiyle çeliştiğini söylüyor. Oyuncular Washington’ın sıcağına rağmen Amerika’nın en ünlü mekanlarından birinin önünde bulunmaktan memnun.

XS
SM
MD
LG