Erişilebilirlik

Türkiye Ermenistan Maçını 2-0 Kazandı


Türkiye ve Ermenistan Cumhurbaşkanları son uzlaşma girişimleri çerçevesinde Bursa’da iki ülkenin takımları arasında yapılan dünya kupası eleme maçını birlikte izledi.

Türkiye’nin 2-0 yendiği maç öncesinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Türk yetkililer futbolseverleri konuksever davranmaya ve tahriklere kapılmamaya çağırdı. Maç öncesi Sarkisyan ile görüşen Gül, “tarih yazmıyor, tarih yapıyoruz” dedi.

Bu arada Bursa’da iki ülke arasındaki yakınlaşmayı protesto etmek amacıyla gösteri düzenlendi. Türk ve Azerbaycan bayrakları taşıyan göstericiler, Ermenilerin soykırım iddiasını yalanladı.

İki komşu ülke, geçen hafta aralarında asırlık anlaşmazlıklara son vermeyi hedefleyen iki anlaşma imzaladı. İki ülkenin parlamentosu tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek olan anlaşmalar, yeniden diplomatik ilişki kurulmasını ve ortak sınırın açılmasını öngörüyor.

Bu arada Ankara’da Başbakan Erdoğan ve muhalefet liderleriyle görüşen Azeri milletvekillerinden oluşan 11 kişilik heyet, Türk hükümeti ve muhalefetine kaygılarını ilettiklerini bildirdi.

XS
SM
MD
LG