Erişilebilirlik

Clinton Londra'da İran ve Afganistan'ı Görüştü


Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Avrupa gezisinin ikinci gününde Londra'da Dışişleri Bakanı David Milliband ile bir araya geldi.

İki bakan görüşmelerinde başta İran ve Afganistan olmak üzere uluslararası sorunları ele aldı. Clinton ve Milliband daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

David Milliband İran konusunda Tahran hükümetinin doğru yönde ilerleme zamanının geldiğini belirterek şöyle konuştu: "İran uluslararası kamuoyu ile normal ilişkiler kurma ve barışcıl niyetlerini gösterme konusunda bundan daha iyi bir fırsat bulamaz."

Hillary Clinton ise Amerika ve diğer büyük ülkelerin İran'ı dinlemeye hazır olduğunu ancak sabırlarının bir sonu bulunduğunu söyledi. Clinton, Tahran hükümetini bir an önce yapıcı adımlar atması konusunda uyardı.

İngiliz Bakan Afganistan konusunda, Amerika'nın bu ülkede belirleyeceği yeni stratejiyi ve bu stratejinin Londra hükümetinin Afganistan'daki faaliyetlerini nasıl etkileyeceğini yakından izlediklerini söyledi. Clinton da Amerika'nın Afganistan'daki varlığını koruyacağını belirterek, el Kaide ve Taleban bağlantılı militanlarla mücadelede verdikleri sözü tutarak Afgan hükümetine desteği her zaman sürdüreceklerini kaydetti.

Hillary Clinton daha sonra Dublin ve Belfast'taki görüşmelere gitmeden önce İngiltere Başbakanı Gordon Brown'la da bir araya geldi.

XS
SM
MD
LG