Erişilebilirlik

ATAA Amerika'daki Türklerin Sayımı İçin Harekete Geçti


Türk Amerikan Dernekleri Birliği, Amerika Nüfus Dairesi‘yle 2010 Nüfus Sayımı Ortaklık Bildirgesi imzaladı.

Bildirge, Birlik Başkanı Günay Evinch (Övünç) ve Ulusal Nüfus Sayımı ve Başkent Koordinatörü Nesreen Khashan tarafından Washington’da birliğin Türk Evi olarak bilinen merkezinde imzalandı.

Ortaklık anlaşması uyarınca Türk Amerikan Dernekleri Birliği, Türk ve Türk asıllı vatandaşların sayıma katılması için ulusal bir kampanyaya öncülük edecek. Bu kampanya çerçevesinde sayıları 500 binin üzerinde olduğu tahmin edilen Türk asıllı Amerikalılar, 2010 nüfus formunda "diğer" seçeneği kutusunu işaretleme ve yanına "Türk" kelimesini yazma konusunda yönlendirecek. Birlik, bu amaçla ülke çapında nüfus sayımıyla ilgili seminerler düzenleyecek, Amerika Nüfus Sayım Bürosu'nun istihdamına yardımcı olacak, ayrıca formun Türkçe tercümesini hazırlayacak.

Mart 2010‘dan itibaren Amerika'da her aileye, 2010 Nüfus Sayım formu gönderilecek. Nüfus sayımı yasa gereğince olduğundan, tutarlılığı garantilemek amacıyla federal hükümet, Haziran'dan Ağustos 2010‘a kadar form yollamayan hanelere yetkililer gönderecek.

2010 Nüfus Sayımı sonuçlarına dayanarak, çeşitlilik programları dahil olmak üzere, eyalet ve yerel projeler için 400 milyon Dolar'ın üzerinde federal fon sağlanacak. Türkler'in nüfusuna göre, Nüfus Bürosu, 2020 Nüfus Sayımına "Türk" seçeneğini de ekleyebilecek. Türk Amerikan Dernekleri Birliği, 2020 nüfus sayım formunda değerlendirilmek amacıyla Amerikan Nüfus Bürosu'nun dikkatine sunulacak bir rapor için Türk asıllı uzmanlardan oluşan bir komisyon oluşturmak için de çalışmalara başladı.

Türk Amerikan Dernekleri Birliği, Amerika ve Kanada’daki Türk derneklerini çatısı altında topluyor. Bir sivil toplum örgütü olan Birlik, 30 yıl önce kurulmuştu.

XS
SM
MD
LG