Erişilebilirlik

Yunanistan'da Bugün Seçim Yapılıyor


18 partinin katıldığı seçimlerde 300 milletvekili seçilecek. Seçimlere katılan 14 Türk asıllı adaydan en az ikisinin parlamentoya girmesi bekleniyor. Seçimlerde ana muhalefetteki sosyalist Pasok lideri Yorgo Papandreu ile Yeni Demokrasi Hareketi lideri Başbakan Kostas Karamanlis yarışıyor.

Kamuoyu yoklamalarına göre, Papandreu'nun sosyalist partisi Karamanlis'in muhafazakar hareketinin önünde gidiyor. Karamanlis 5 yıllık iktidarı döneminde ekonominin kötüye gitmesi ve işsizliğin yüzde 9'u bulması yüzünden eleştiriliyor. Seçimlerde Pasok ve Yeni Demokrasi Hareketi'nin oyların yüzde 80'ini alması bekleniyor.

Parlamentonun 300 üyesinin belirleneceği seçimlerde, Batı Trakya'dan 14 Türk aday yarışıyor. Türk azınlığın 2 milletvekili çıkarması bekleniyor. İki büyük partinin de Rodop ve İskeçe’de 5 kişilik seçim listelerine ikişer Türk aday var. Rodop’ta PASOK listesinde Ahmet Hacıosman ve Rıdvan Kocamümin, Yeni Demokrasi Partisi listesinde de İlhan Ahmet ve İdriz Ahmet bulunuyor. İskeçe’de ise PASOK’tan Çetin Mandacı ve Seval Osmanoğlu, Yeni Demokrasi Partisi’nden de Aysel Zeybek ile Ahmet Bodur yarışıyor.

XS
SM
MD
LG