Erişilebilirlik

Beatles 40 Yıl Sonra Yeniden Müzik Listelerinde


Efsane İngiliz rock grubu Beatles, dağıldıktan yaklaşık 40 yıl sonra müzik piyasasını yeniden altüst etmeyi başardı. Grubun eski albümleri dijital ortamda yeniden düzenlendi, 9 Eylül günü stereo ve mono kayıtlar halinde satışa sunuldu. Aynı gün Beatles versiyonuyla piyasaya sürülen Rock Band video oyunu da genç nesillere, kendilerini grubun bir üyesi gibi hissetme fırsatı veriyor.

45 yıl önce gençleri çılgına çeviren Beatles topluluğu bugünün gençlerini de etkiliyor. 1963-1970 yılları arasında çıkan bütün Beatles albümleri dijital ortamda yeniden kaydedildi ve bir set olarak tüm dünyada satışa sunuldu. Japonya’da Beatles hayranları mağazalara saldırdı. Amerikalılar da farklı sayılmazdı. 12 CD’den oluşan albüm setinin stereo versiyonunun fiyatı 260 dolar.

Beatles Rock Band video oyunu sayesinde bu grubu genç nesillerin de tanıması mümkün olacak. Rolling Stone müzik dergisinden Brian Hiatt, Beatles’ın yeni medya araçlarına açılma konusunda geciktiğini söylüyor. Hiatt’a göre bu son derece olağan dışı. Beatles’ın müziğine bu kadar derinlemesine inme şansımız hiç olmamıştı.

Bu etkileşimli video oyunu, kayıt aşamasında Beatles grubunun bir üyesi gibi çalma fırsatı sunuyor. Oyun Beatles’ın tüm üyelerine yer veriyor, oyuncuları 1960’lı yılların düşsel ortamına geri götürüyor. Martin şöyle konuşuyor: “Oyun aynı zamanda grubun üyeleri arasında o dönem stüdyoda geçen konuşmalara da yer veriyor.”

Video oyunun yaratıcılarının amacı, anne-babalarının 40 yıl önce topluluğun gerçek üyeleriyle yaşadığı unutulmaz anları, sanal ortamda yeni nesle sunmak.

XS
SM
MD
LG